Сьогоднішнє міжнародне становище України важко назвати блискучим. І проблема не стільки в тому, що Байден не дзвонить Зеленському, скільки в тому, наскільки важливий для України цей дзвінок. Недавні німецько-французько-російські перемовини про Україну без України теж не можуть не насторожувати.

Стан справ в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує політичний діяч Тарас Чорновіл, син дисидента, журналіста і засновника Народного руху В'ячеслава Чорновола.

«Українська влада втратила престиж у світі. І в Європі, і в Америці Зеленський став персоною нон грата. Байден не дзвонить Зеленському, але він хоча б веде свою лінію щодо України та Росії, яка була вироблена ще під час контактів з Порошенком. А ось Меркель і Макрон - це інша справа, і справа страшна», - вважає Чорновіл.

Для України це принциповий момент. Франція і Німеччина тепер домовляються з Росією без України. Вони, на думку гостя програми, давно вже хочуть зняти з себе відповідальність - нехай Україна тепер все розсьорбувати сама.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«І Франція, і Німеччина, і Росія хочуть вийти з нормандського формату. Росії потрібно втягнути Україну в прямі переговори зі своїми маріонетками на Донбасі. Тільки Україна в цьому не зацікавлена. Адже зрозуміло, що якщо ми виходимо проти Путіна сам на сам, то втрачаємо головний козир - вплив Заходу на Росію», - зазначає політик.

Також він зазначив, що політтехнологи намагаються зробити з Зеленського другого Порошенка.