Російська Федерація не реагуватиме на заяви Верховної Ради про ескалацію російсько-українського конфлікту, однак ескалація конфлікту можлива.

Про це сказав політичний діяч, син дисидента та журналіста В’ячеслава Чорновіла Тарас Чорновіл в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

Тарас Чорновіл прокоментував, чи призведе до ескалації конфлікту з боку Росії ухвалення Верховною Радою заяви про ескалацію російсько-українського конфлікту.

“РФ і так влаштував уже дуже серйозну ескалацію. Мені здається, що для них подібні документи в Україні вже великого значення давно не мають. Вони іноді на деякі речі, які заторкують Крим, окремо реагують. Ну, скажімо, ухвалення стратегії про Крим… В Росії реагують більше на преамбулу. От по Криму коли якась згадка - вони реагують. Там були відповіді достатньо жорсткі. І певні демарші дипломатичні робилися. Коли ми говоримо про ситуацію зараз на Донбасі у прив’язці до якихось рішень - тут зворотній процес”, - сказав Тарас Чорновіл.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Він зазначив, що Росія жодного дня не дотримувалась перемир’я, оскільки перемир’я - це не припинення вогню, а великий юридичний комплекс заходів, який містить всі пункти, які узгодили сторони.

“Це не проведення розвідки, не створення комунікацій нових, не створення нових укріплень. Тому що Росія ні одного дня, через три години після початку перемир’я було зафіксовано його порушення російською стороною. З того моменту його нема. Але Росія до Нового року ніби підігравала фразам про перемир’я. З нового року їм надокучило”, - додав Чорновіл.

На його думку, ескалація пов’язана з початком навчань в снайперських школах, які кілька разів на рік вивозять учнів для стрільби по живих мішенях.

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Хомчак звернувся з екстреним повідомленням про стрімке нарощення військ з боку Росії.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що парламент направить "SOS-сигнал" до країн світу: причина – посилення агресії з боку Росії.