Експерт з енергетики Віктор Куртєв в програмі Юрія Романенка «Романенко. Беседы» розповів про права людини стосовно екології.

«Бажання будь-якої розсудливої ​​людини – це дихати чистим повітрям, пити чисту воду та їсти органічну їжу. Ненормально, коли в якомусь містечку ти виходиш на вулицю і за годину твоя біла сорочка перетворюється на жовту, бо якийсь олігарх не поставив на заводі електрофільтр. Ненормально, коли в світовому океані штучні острови від побутових відходів і кити вмирають, тому що ковтають пластикові пляшки», - заявив Куртєв.

За словами експерта, шкідливі речовини мають властивість накопичуватися вздовж харчового ланцюжка, а людина, як вершина цього ланцюжка, в кінці кінців все це споживе. У підсумку це викликає появу дітей алергіків і жінок з порушенням дітородної функції.

«Безумовно, кожна людина повинна виступати за жорсткі екологічні стандарти по всьому ланцюжку і по всьому спектру цих процесів», - зазначив Куртєв.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Експерт вважає, що це абсолютно очевидний і однозначний блок питань щодо екології. Кожна людина має право споживати без шкоди для свого здоров'я.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що понад 80% українців хочуть розвитку зеленої енергетики для поліпшення екології.

Раніше Знай.ua публікувало заяву екологів, що держава повинна стимулювати модернізацію промисловості, тому що підвищення податків на викиди не вихід.