Служба безпеки України спускає на гальмах слідство у справі про нібито вимагання з операторів будівельного ринку хабарів і відкатів по $10-15 за квадратний метр житла при колишньому першому заступнику голави Офісу Президента Сергія Трофімова та його радника, забудовника Володимира Родіна. Про це пише в газеті "Правдоискатель" Юрій Шеляженко, передають Українські новини.

Журналіст звертає увагу, що інформація про схему Трофимова і Родіна неодноразово озвучувалася народними депутатами та іншими публічними діячами. За його словами, махінатори доручили реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) своїй людині, Олександру Сергієнку, який працював в наскрізь корумпованій ДАБІ часів Януковича і набув скандальної слави завдяки схемі з приватним будівельним реєстром на іноземних серверах, який державі довелося повертати спільними зусиллями СБУ і НАБУ. Коли девелопери підняли скандал, Сергієнко був відсторонений, проте на той час бек-офіси будівельної мафії і тіньова ДАБІ вже встигли обдерти бізнес, як липку.

"Викликає обурення абсолютна безкарність всіх причетних до корупційної схеми" - пише Шеляженко, - "Правоохоронці не проявили жодного інтересу до Трофимова. Сергієнко і Родін, правда, стали фігурантами кримінального провадження СБУ № 42020270000000058 від 28.07.2020 р., в рамках якого було проведено 70 обшуків. І жодного арешту! Якби хоч когось заарештували, в реєстрі судових рішень були б відомості про обрання запобіжного заходу. Нічого подібного там немає".

У статті підкреслюється, що корупційна схема Трофимова-Родіна-Сергієнка зі збору хабарів, вимагання відкатів і кришування будівельної мафії залишилася безкарною. Журналіст запитує, чи вистачить Президенту Зеленському політичної волі і твердості побороти корупцію, коли витрясенні з бізнесу долари за квадратні метри житла осіли в кишенях його оточення.

Раніше повідомлялося, що глава Виконавчого комітету реформ Михайло Саакашвілі в ефірі шоу "Свобода слова Савіка Шустера" звинуватив Трофимова в кришуванні корупції, озвучив "прейскурант" хабарів в сфері будівництва і назвав Родіна шахраєм.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

В кінці минулого року Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Трофімова з посади першого заступника керівника Офісу Президента і призначив його позаштатним радником.