Про це на своїй сторінці в Facebook заявила народний депутат від опозиційної платформи – за життя Тетяна Плачкова, аналізуючи розробляється Мінекономіки законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин».

"Незабаром на засіданні Кабміну буде розглянуто і, швидше за все, схвалено для внесення до Верховної Ради законопроект про дерегуляцію трудових відносин. Проект розробляється Мінекономіки. Як і інші ініціативи Кабміну, ще з часів Гончарука, цей законопроект націлений на спрощення трудових відносин. Але тільки з боку роботодавця", - підкреслила політик.

Вона уточнила, що законопроектом пропонуються норми, що ущемляють права працівників. Зокрема, можливість для роботодавця покладати на працівників додаткові, не передбачені законами обов'язки; обмежити права профспілок, особливо при звільненні працівників з ініціативи роботодавця; звільнити керівника підприємства від персональної матеріальної відповідальності за незаконні звільнення; внести інші зміни, що дозволяють роботодавцю розширити застосування строкових трудових договорів, простіше залучати працівників до роботи у вихідні дні, понаднормової роботи.

"КЗпП, звичайно, морально застарів і потребує оновлення. Але оновлення має осучаснити трудові відносини і трудові права в цілому і обов'язково враховувати захист інтересів працюючих, а не стосуватися виключно спрощення життя для роботодавців», – резюмувала Тетяна Плачкова.