У Казахстані чоловік хотів зарізати свою дружину, а професійний перемовник Вадим Рахліс запобіг вбивству, що стало найяскравішим випадком в його житті.

Про це він сказав в ефірі програми “On Target” з капітаном Гарі Табахом.

За словами Вадима Рахліса, найбільш пам'ятним випадком в його житті з порятунку життя стала подія в супермаркеті в Казахстані.

"Я почув крик жінки. Каву довелося поставити і я побачив, біля дальньої стінки подивився - чоловік тримає жінку, тримає ніж складаний біля її шиї. Природно, люди кричать, верещать. Все, що перше я встиг зробити, це попросити деяких більш міцних хлопців, чоловіків, стримати натовп і викликати поліцію", - сказав Вадим Рахліс.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Він зазначив, що хоч і знаходився в країні на законних підставах по роботі, але не мав права вести там переговори, тому якби щось трапилося - потрапив під кримінальну відповідальність.

"Я пішов професійно на цього злочинця. Потенційного злочинця, я не знав хто це. І в трьох метрах він мені крикнув зупинитися. Я зупинився. Я не знав що робити, насправді... Я підійшов і сказав: "Привіт, мене звуть Вадим, а ти хто, як тебе називати?". І це зіграло. Він відразу до базової лінії трохи став повертатися, назвав своє ім'я. І поки була пауза і він називав своє ім'я - я встиг оглянути його і дружину з ніг до голови", - розповів Рахліс.

За його словами, він проаналізував дані і дізнався, що ці люди - чоловік і дружина.

"Перемовник дотягує до червоних прапорців. І я його дотягнув. Я сказав "Слухай, так це твоя дружина?". І він відразу здивувався. Я кажу - не дивуйся, у вас обручки. Я не приховував. Більш того, я сказав "Свою трохи недавно не вбив", хоча я без дружини, "За те, що вона витратила всі мої гроші. І я ось це злякався. Ти молодець. Ти помстився цим бабам". Під його сленг я підлаштовувався. "За всіх нас, мужиків, убий її". Він все чекав від мене, але тільки не це", - додав Рахліс.

Він зазначив, що після цього ніж відійшов від шиї жінки і потрібно було не переграти. Після цього перемовник почав йому розповідати, що вони разом сядуть до в'язниці, а дітей пари віддадуть до дитячого будинку, що є неприйнятним для цієї культури.

"Коли він це почув - він сам став думати по іншому. Каже - "А може її не вбивати?". Я ще довів - "Ні, треба, більше такий випадок не трапиться". "А якщо по іншому, щоб врятувати дітей?". Тобто, я його змусив самого мене вмовляти її не вбивати. І тоді я сказав: "Ну добре, якщо не хочеш, хоча, все-таки ти подумай, я тобі скажу - ти кладеш ніж, я затримую на дві години поліцію, або на годину, а ти домовляйся з дружиною, що вона до тебе не має претензій. Ти швидше за все отримаєш за хуліганство, а може і цього не отримаєш, і все на цьому закінчиться", - сказав Вадим Рахліс.

За його словами, закінчилося все тим, що чоловік прийняв рішення, щоб його дружина жила.

Як повідомляв Знай.ua, в Києві неадекват влаштувався спати посеред жвавої дороги - "Ховався від демонів".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що франківці розповіли про загиблого на Донбасі земляка, сльози навертаються: "Справжній герой!".