Останнім часом зявилося чимало повідомлень по те, що навколо України зосереджено ударне угрупування Збройних сил Російської Федерації. Чи свідчить це про підготовку військового вторгнення, аналізує у своєму блозі «Політика навиворіт» експерт, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

«Мантри про можливість безпосереднього військового втручання РФ у внутрішні питання України ми чуємо з 2014 року, - зауважує він. – Мене вразила розбіжність у цифрах в доповіді головнокомандувача Збройних сил Руслана Хомчака в стінах Верховної Ради. Прозвучало декілька цифр – як на мене, досить показових», - розповідає Снєгирьов.

У доповіді головнокомандувача йдеться, що на окупованих територіях Донбасу зосереджено 28 тисяч особового складу Першого і Другого армійських корпусів квазіутворень – «ЛНР» і «ДНР», підпорядкованих восьмій армії ЗС Російської Федерації.

«Хомчак продовжує, що на території Луганської та Донецької областей зафіксовано до двох тисяч особового складу військовослужбовців Російської Федерації. Нескладна арифметика дає нам у підсумку 30 тисяч особового складу», - підсумовує експерт.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Втім, ця статистика викликає у нього сумніви.

«Здавалося б, можна тішитися поінформованості української сторони, зокрема українського розвідтовариства. Але виникає декілька питань. Якщо вкидається теза про можливість військового вторгнення Російської Федерації на територію України, то мала б іти мова про збільшення військового контингенту її збройних сил безпосередньо на територія окупованих областей. Натомість ми спостерігаємо зовсім іншу картину», - застерігає він.

Нагадаємо, Бортник прокоментував переговори Путіна, Макрона і Меркель.

Раніше Знай.ua повідомляв, що в Україні стартував призов до ЗСУ: скільки хлопців підуть захищати Батьківщину.

Також Знай.ua писав: Українці просять Зеленського скасувати призов до армії: "Повинен бути вибір".