31 березня президент Росії Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели відеоконференцію, яку вже назвали «Мюнхенською змовою».

Політолог, директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив, що не вважає ці переговори «Мюнхенською змовою».

Він нагадав, що таке «Мюнхенська змова».

«Це зустріч урядів Німеччини, Франції та Британії, на якій фактично розділили Чехословаччину. Віддали спочатку її частину, потім фактично всю під нацистську Німеччину. Вважається відправною точкою Другої світової війни. Ось така змова заради пожертви Чехословаччиною задля задоволення апетитів агресора, що в кінцевому підсумку все одно вилилося в Другу світову війну», - розповів експерт.

За його словами, лідерам Росії, Франції та Німеччини так і не вдалося про щось домовитися.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

«Про що домовилася «нормандська трійка» в цей раз? Та вони ні про що не домовилися. Тобто вони про щось говорили, але ні про що по Україні не домовилися. Мінімальною тактичною домовленістю можна вважати тільки підтвердження з російської сторони готовності продовжувати переговори на рівні радників. Тобто домовилися домовлятися далі», - каже Бортник.

Політолог зазначив, що це позитивно впливає на деескалацію конфлікту, але в той же час жодним чином не наближає до завершення кризи.

«Навіть назвати «нормандською трійкою» її не зовсім правильно. Все ж українське питання, хоч було одним з важливих, але серед багатьох важливих питань. Ми ж бачимо, що на кону стояли в принципі європейсько-російські відносини. Україна була одна з важливих, але не першорядних питань», - резюмував він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бортник заявив, що суспільство втомилося від політики.

Також Знай.uа повідомляв, що Карасьов висунув свої припущення, чому Байден не дзвонить Зеленському.