Чи могла б Україна виробляти власну вакцину проти COVID-19, якби нашій країні надали відповідну технологію?

Про це в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розповідає кандидат біологічних наук, імунолог Лабораторії імунології Інституту педіатрії, акушерства і гінекології імені А. Лук'янової Борис Донський.

«Щоб випускати свою вакцину, потрібні фахівці, обладнання та відповідні умови. Скажімо, сьогодні є цех заводу «Фармак», який виробляє аспірин - але його не можна завтра підготувати для випуску вакцини. Для виробництва вакцини потрібні великі інвестиції, професійна підготовка кадрів і робота над контролем якості», - говорить він.

Тим часом фахівці з України давно роз'їхалися по світу. Вони не могли двадцять років сидіти і чекати, коли вони, нарешті, будуть потрібні. Люди, які хотіли жити та працювати, виїхали в інші країни та непогано там влаштувалися. Назад їх вже не повернути.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

«Фахівців в Україні потрібно готувати з нуля - а це і час, і гроші. Китайці змогли підготувати їх за кілька років, а зараз їм надається рясне фінансування. Але у нас немає в запасі ні часу, ні грошей», - зазначає Борис Донський.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, міністр охорони здоров'я Максим Степанов назвав головну умову створення української вакцини.

А президент Володимир Зеленський встановив терміни проведення вакцинації.