На Донбасі ґрунт просів до 25 сантиметрів через відсутність викачування води з шахт. В результаті катастрофи можуть піти під землю об'єкти інфраструктури.

Про це сказала співзасновниця ГО “Потужні екосистеми майбутнього” Юлія Домбовська в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

"Останні дані, влітку буквально я знайомилася з ними, ще земля опускалася на рівень 12 сантиметрів, але в деяких моментах є ще 20-25. А пов'язано це з тим, що води з шахт уже призупинили свою дію. Тобто, насоси були вимкнені", - сказала Юлія Домбовська.

За її словами, в результаті того, що насоси були вимкнені і вода перестала викачуватися - земля просідає.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Після чого ми можемо побачити зовсім іншу катастрофу. Можуть піти під землю будівельні об'єкти, будинки, інфраструктура. Тобто, місто знищується", - додала Домбовська.

Вона зазначила, що також на Донбасі не регулюється питання очищення води, оскільки хлор для неї поставляли з Росії. Після цього допомогу Україна отримувала від Червоного Хреста і Швейцарії.

Нагадаємо, Знай.ua показав що знаходиться всередині саркофага ЧАЕС: дивовижні кадри через 35 років після вибуху.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що потужна повінь залишила тисячі людей без даху над головою: найбільше за останні 50 років.