В Україні немає іншого інструменту проти поширення коронавірусної хвороби COVID-19, окрім запровадження локдауну.

Про це сказав імунолог Борис Донський в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

“З точки зору епідеміології - а у нас є інші інструменти? В нас нема іншого інструменту. Динаміка така загрозлива, що ми дійсно наближаємося, якщо ще не підійшли, до точки неповернення в плані колапсу системи охорони здоров’я. На жаль, обмежувальні заходи залишаються єдиними, які ми можемо зараз використати”, - сказав Борис Донський.

Він зазначив, що було б набагато краще, якби до цього часу встигли провакцинувати кілька мільйонів людей, особливо з груп ризику.

“Зараз обмежувальні заходи - це єдина можливість хоч якось знизити темпи розповсюдження і дочекатися хоча б до травня, кінця травня. Коли за природними механізмами ми очікуємо, що кількість інфікованих буде падати”, - додав Донський.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За його словами, також на швидкість розповсюдження вірусу може вплинути кількість людей, що мають імунітет від нього. Так, спостерігається зменшення захворювання на COVID-19 серед медиків.

Як повідомляв Знай.ua, у Києві посилили локдаун: повний список заборон.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Садовий може заборонити літаки і поїзди у Львові.