Температуру не можна знижувати жарознижувальними препаратами, оскільки вона працює як антибіотик широкого спектру.

Про це сказав терапевт Борис Скачко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

"Жарознижуюче. Ще експерти ВООЗ, коли з'явився пташиний грип на планеті, вони сказали, що це путівка через ускладнення в відділення реанімації. Або з ускладненнями. Тому що знижувати температуру тіла потрібно не штучно, а природно. Природний шлях зниження температури - це забезпечення або підтримання водного балансу", - сказав Борис Скачко.

Він зазначив, що коли імунна система виробить захист - температура сама знизиться. Це пов'язано з тим, що підвищення температури тіла вище 38 градусів - це антибіотик широкого спектру дії. Чим вище підіймається температура - тим сильніше гинуть бактерії і сильніше імунна система виробляє антитіла.

"З антибіотиками - їх потрібно вводити тільки в разі, якщо є обґрунтовані підозри, що розвивається бактеріальна пневмонія. Просто пити антибіотик в разі, якщо піднялася температура тіла - не можна. Зверніться до сімейного лікаря, нехай він вам скаже - він підозрює у вас вірусну інфекцію, при якій антибіотики не працюють, тому що вони проти бактерій працюють, або це бактеріальна інфекція, де логічне призначення антибіотика з перших днів", - додав терапевт.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За його словами, якщо є підозра на COVID-19 або грип - то антибіотики можуть призначатися тільки тоді, якщо виникли ускладнення у вигляді бактеріальної пневмонії, яку спровокував вірус.

Як повідомляв Знай.ua, смертельна інфекція оселилася на тілі здорових людей: перевірте ніс і шкіру.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що їсти ні в якому разі не можна: список небезпечних продуктів.