Політолог Михайло Чаплига в програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів, яким чином відбувається управління країнами у світі.

«Необхідно вразити «центральну нервову систему», для цього необхідно «знищити мозок». Спочатку ви робите деконцентрацію – знищуєте органи влади, тобто вузли. За допомогою законів про державну службу, знищуєте зв'язок управління. Коли одна країна нападає на іншу, перше, що вона робить, це гасить центри управління», - зазначив Чаплига.

На думку політолога, при захоплені країни, загарбники намагаються відключити центр управління країною, що власне її послабить і дозволить сильніше контролювати.

«Головний етап – це ураження судової системи. Потрібно перехопити контроль судової системи, щоб були гарантії безповоротності того, що станеться у третій хвилі. Тому що фінальним актом оволодіння колонією є оволодіння її природними ресурсами, тобто землею і надрами», - підкреслив Чаплига.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами політолога, загарбникам треба опанувати судову системою, щоб вирішувати що і куди буде переходити.

Нагадаємо, для Знай.ua Чаплига провів паралель між Стародавнім Римом і сучасною Україною.

Раніше Знай.ua поширював думку Чаплиги, що Майдан – це не переворот, а революція.