Анархіст і політичний експерт Михайло Чаплига заявив, що після Революції Гідності тема зради батьківщині знову актуалізувалася.

Про це він розповів у своєму блозі на YouTube «Чаплыга без вопросов».

«Майдан – це не переворот, а революція. Переворот стався потім в парламенті і здійснили його цілком конкретні люди. Після цього були вибори, потім ще одні вибори. Для того, щоб прикрити цей переворот в парламенті, сцена, яка перемогла в парламенті, прикривається Майданом», - заявив експерт.

Анархіст вважає, що необхідно дати чітке визначення поняттю зрада батьківщині, щоб не вводити людей в оману.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

«Давайте розрізняти: є влада – це тимчасовий процес, а є держава, яке існує більший період часу. Коли говорять зрада батьківщині – це зрада чому – державі або влади? Це різні речі. Зрада курсу влади або зрада державі – що мається на увазі?», - задався питанням Чаплига.

На його думку, зрада батьківщині – це нанесення матеріального збитку державі. І це визначення не повинно змінюватися з приходом кожної нової влади, підкреслює експерт.

«У законах повинна бути якась константа. Зрадник все-таки той, хто завдає шкоди державі. Матеріальна частина повинна якась бути, а не погляди. На жаль, за часів Порошенка почало розглядатися не поняття збитків державі, а шкоди владі, яка в поточний момент керує державою», - підсумував він.

Нагадаємо, Загородній назвав того, хто допоможе Зеленському вирішити конфлікт з олігархами.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Зеленський терміново звернувся до Верховної Ради.