Держава не може бути метою існування, вона повинна бути засобом для того, щоб кожен українець мав право на щастя. Українці мають навчитися самовдосконалюватись та саморозвиватись, щоб брати на себе відповідальність за вибір та розвиток нашої країни. Про це розповів Олесь Доній, журналіст, політик, громадський діяч в програмі Олексія Толкачова «БДСМ» на Youtube.

Ведучий зауважив, що немає спільного рішення, для того щоб зробити всіх щасливими в примусовому порядку.

«Так, це є свідомий вибір, саме про це і йдеться у моїй програмі «25 сходинок до суспільного щастя», я пропоную окрім самої мрії ще й елементи її реалізації. Бо щастя – це і є мрія, досягти щастя – це як символ нескінченності в математиці, ми постійно туди прямуємо і не знаємо, чи зможемо до неї доторкнутися повністю», - сказав політик.

Доній розповів, які конкретні дії треба зробити, щоб за 25 кроків досягнути щастя і спробувати дотягнутись до мрії, щоб стати здоровішим, успішнішим, заможнішим, впевненішим. Весь цей шлях – це важка праця над собою, над своїми помилками, система вдосконалення себе. Це стосується освіти, економіки та екології.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«Раніше борці за національну ідею вважали, що все можна звести до двох аспектів: мовно-культурний і державно-політичний. Тобто говорити українською мовою та мати українську державу - буде щастя, але виявляється, що може бути українська держава, в якій правлять олігархи. А люди скажуть, чому ці олігархи все правлять, але це вони і є українськими громадянами, яких обирає народ», - сказав політик.

Доній наголосив, що громадяни мають навчитися правильно обирати владу і мислити критично. Якщо люди самі не навчаться це робити, за них цього ніхто не зробить. Громадяни мають навчитися боротися і відстоювати свої права всі разом, а не покладатись на когось окремо хто б міг за них це зробити.

«Тому моя концепція тепер спрямована інакше. Я нікому не нав’язую, а пропоную на власному прикладі починати з себе. Колись я розмовляв виключно російською мовою, але сам вивчив українську та почав спілкуватись тільки українською мовою і цей приклад став найбільшою рекламою для оточуючих. Тому самовдосконалення, самоосвіта та самоусвідомлення зрештою і будуть спрямуваннями до щастя», - резюмував політолог.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв, як купити квартиру дешевше і не потрапити на обман.

Також раніше Знай.ua писав, що український супермаркет впарює покупцям гнилі фрукти за пів ціни.