Відомий український журналіст Дмитро Гордон в програмі «On target з капітаном Гарі Табах» розповідає про те, як, відучившись в інституті, потрапив в армію.

«Я тоді вже закінчував третій курс. У 1979 році радянські війська увійшли в Афганістан, а на дворі був 1986 рік - покоління дітей війни, не вистачало хлопчиків для армії. Тому стали брати всіх. У нас була військова кафедра, і за задумом повинно було бути так: ти закінчуєш п'ять курсів з військовою кафедрою, та потім на два місяці йдеш на перепідготовку», - говорить Гордон.

Однак йому самому довелося йти в армію вже після третього курсу - саме тому, що брали всіх підряд. Гордон вважає свої два роки в армії проведеними даремно. Втім, служити йому довелося цікаво, і він там зустрів багатьох хороших людей. Зараз він це час згадує з ностальгією. З деякими зі своїх армійських знайомих він дружить досі.

«Батьки свого часу наполягли на тому, щоб я пішов в школу з шести років - щоб у мене була можливість потім відразу вступити до інституту і не потрапити в армію. До того ж тоді євреїв особливо «охоче» брали до вищих навчальних закладів: мама у Києві вступала п'ять років, тато, знаючи, що в Києві його не приймуть, поїхав до Москви й там з відзнакою закінчив будівельний технікум, що давало йому право вступити в будь-який інститут без конкурсу. Але і тоді йому довелося вступати в Новочеркаську - в Києві його не взяли», - розповідає гість програми.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Леся Никитюк розповіла про те, як потрапила на інтерв'ю до Дмитра Гордона.

А сам він показав давнє інтерв'ю покійного харківського мера Геннадія Кернеса.