Яку роль у подіях російської окупації Криму зіграв тодішній начальник Генерального штабу ЗСУ адмірал Юрій Ільїн?

Про це в програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» розповідає народний депутат України VIII скликання, військовий льотчик 1-го класу, полковник Військово-повітряних сил України Юлій Мамчур.

«Він тоді займав найвищу посаду в Збройних силах - отже, вся відповідальність за дії ВСУ лежала на Ільїні. Інформація про те, що в російському контингенті в Криму щось робиться, надходила ще з грудня 2013 року. Розвідка повідомляла, що російські військові почали вивозити свої родини в Росію», - каже Мамчур.

Також, за його словами, була оперативна інформація про збільшення кількості обслуговчого персоналу в цьому контингенті. А це - показник того, що військове угруповання теж збільшується. І все це відбувалося ще до повалення Януковича.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Таким чином, в січні 2014 року, коли Генштаб очолював генерал-полковник Замана, рішення приймалися вже з урахуванням цієї інформації. Чому в Генштабі не взяли до уваги дані розвідки - це питання до них. Але 27 лютого 2014 року головою Генштабу був вже не Замана, а Ільїн. Це були його повноваження і його дії. І він, перебуваючи на території Автономної республіки Крим, самоусунувся від організації опору загарбникам», - підкреслює гість програми.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, помічник Юлія Мамчура вистрілив в підлітка з травматичного пістолета.

Сам політик прокоментував цей інцидент.