Чи загрожують Україні віялові відключення електрики без російської електроенергії? Чи може наша країна відмовитися від такої залежності?

Про це в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розповідає голова спілки споживачів комунальних послуг, колишній глава комітету з питань житлово-комунального господарства, доброустрою, екології та охорони довкілля Громадської ради при КМДА Олег Попенко.

«Система так влаштована з часів Радянського Союзу. Чи можемо ми відмовитися? Напевно, можемо. Але проблеми в Україні почалися вже давно. В Україні вже майже півтора року немає повноцінного міністра енергетики, є тільки в.о. На чолі відомства стоїть людина, яка нічого не розуміє в енергетиці - може бути, знає тільки, як продавати газ», - зазначає Попенко.

Теплоелектростанції в центрі країни були побудовані в 1950-і - 1960-і роки. З того часу їх не реконструювали - але вони повинні продовжувати працювати.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«При цьому в енергетиці йде війна за вплив. На початку року Енергоатом розпродав енергію на пів року вперед за нечувано низькою ціною. Ринок електроенергії не залагоджено - так його, по суті, і немає. Центренерго в цьому році стало збитковим, хоча до цього кілька років було прибутковим», - розповідає Олег Попенко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він висловлював свою думку з приводу реновації.

За словами Попенка, 85 відсотків житлового фонду Києва вимагають негайного капітального ремонту.