Чисту воду людині потрібно вживати тільки натщесерце, а думка про те, що у людей є висока потреба саме у звичайній воді - це маркетинговий хід від її виробників.

Про це сказав терапевт Борис Скачко в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай24".

"Я серед тих небагатьох, які підтримують саме правильне вживання супів, компотів, узварів в раціоні. Тому що якою б не була високою потреба в воді - чиста вода потрібна тільки для того, щоб швидше зношувати серцево-судинну систему і швидше прийти до хронічної серцевої недостатності, хронічної ниркової недостатності. Думка про те, що нам потрібна чиста вода - з'явилася на нашій території років 20 тому. Це маркетинговий хід був однієї відомої компанії", - сказав Борис Скачко.

За його словами - чиста вода людині потрібна тільки вранці натщесерце після сну. Тоді вона принесе здоров'я. При цьому, потрібно вирахувати правильний діапазон, скільки цієї води пити, і це може бути від нуля мілілітрів до трьох літрів. Ця кількість води залежить від того, яка втрата води сталася за ніч. Цю втрату потрібно компенсувати.

"Інакше - висока в'язкість крові, високий кардіологічний ризик, і до обіду можна просто не дожити, тому що знову загострення або серцевої недостатності, або поява інфаркту, або інсульту", - додав терапевт.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Він зазначив, що протягом дня потрібно правильно пити та їсти. При цьому, чиста вода, потрапляючи в травну систему, заважає перетравлюватися продуктам і призводить до здуття живота.

"Воду потрібно пити правильно. В залежності від стану порожнини рота, шлунку, підшлункової залози, жовчного міхура, тонкого кишківника, печінки - потрібно використовувати десятки видів води протягом дня. Тоді це буде правильне вживання води. Інакше - це просто йде гра", - підкреслив Скачко.

Як повідомляв Знай.ua, українцям розповіли хитрості городника: як виростити приголомшливий урожай часнику.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що компанія Ілона Маска імплантувала чіп в мозок мавпи: тепер грає у відеоігри силою думки.