Терапевт, фітотерапевт, письменник, медичний блогер Борис Скачко у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, скільки триває реабілітація після коронавірусу.

За його словами, в результаті захворювання уражається весь організм. Людина може померти, наприклад, від серцевої недостатності через кілька місяців після закінчення основної фази хвороби. Скачко закликав не ігнорувати будь-які симптоми після перенесеного ковіда і звертатися до фахівців.

«Тому що основна фаза хвороби може бути умовно місяць, а постковідна реабілітація з різними її проявами триває до року. І ось тут людині потрібно зрозуміти, що на цей період може накластися нове захворювання тим самим або іншим штамом коронавірусу. Тому що імунітет після перенесеної інфекції триває всього півроку. Людина повинна зрозуміти, що її здоров'я цікавить більшою мірою тільки її, і її життя – це справа її рук», - каже медик.

Скачко зазначив, що на сьогоднішній день вийти з пандемії готові тільки Ізраїль і США. За словами терапевта, в цих країнах темп вакцинації достатній для того, щоб створити колективний імунітет. Всі інші країни, підкреслює він, займаються імітацією діяльності, тому що не забезпечують досить інтенсивний темп вакцинації.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

«Сьогодні тільки дві країни готові вийти з пандемії. Всі інші країни імітують вихід. І небезпека з появою вакцин нікуди не поділася. Вакцини використовують неправильно», - заявив Скачко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Верховну Раду почнуть кварцувати – нардепи працюватимуть в нових карантинних умовах.

Також Знай.uа повідомляв, що Разумков «наїхав» на нардепів за порушення маскового режиму.