Західні країни все більш наполегливо вимагають від України дозволити вивезення лісу-кругляка. Чи можна на це погоджуватися?

Свою думку в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює генерал-майор податкової поліції, заслужений економіст України Юрій Атаманюк.

«Тут є бідні люди, готові на все, в тому числі й вбивати екологію. Вони розуміють, що віддають те, що завтра не зможуть залишити дітям - але їм цих дітей потрібно годувати сьогодні. Над ними стоять бідні чиновники, які за хабарі дозволяють все це робити. При такій команді, яка не бачить себе в цій країні, все будуть вивозити за кордон», - впевнений гість програми.

Він нагадав, що лісові пожежі в нашій країні часто використовують як прикриття для вирубки лісу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Було б правильно, якби прем'єр-міністр, міністр економіки, міністр фінансів особисто зустрілися з керівництвом головної компанії з виробництва меблів у світі - IKEA. Потрібно було б поставити питання: що ми як країна повинні зробити, щоб ви побудували завод тут? Адже ця компанія хотіла побудувати завод в Дарницькому районі Києва. Але у нас вважається: коли до нас приходить інвестор-іноземець - він ще гроші не вклав, а вже всім повинен. Від них вимагають і офіційні виплати, і набагато більші неофіційні. І вони йдуть - і будуть йти», - резюмує Юрій Атаманюк.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він пояснював причини, через які Україна не може повернути борги МВФ.

Також Атаманюк назвав країни Перської затоки найбільшим джерелом фінансування українського сільського господарства.