У програмі «Що далі?» з Любов’ю Завальнюк на каналі «Знай24» Юрій Атаманюк, генерал-майор податкової поліції України розповів, що МВФ має свій аналог у Пекіні, отже, є ще один світовий кредитор, що може забезпечити країні фінансування.

Гість програми розповідає про шляхи вирішення економічних проблем України, зокрема про перекриття дефіциту та погашення кредитів. Перший варіант – це робота з тим, що є в країні, з її економічними ресурсами. Тим не менш, тут Україна зазнала фіаско. «Залишається запозичення», - каже Атаманюк про другий варіант. Позика дасть змогу забезпечити українців зарплатами та пенсіями, а також допоможе підтримати хоч якусь інфраструктуру країни.

«Слово «запозичення» у всіх українців - знак рівності - Міжнародний валютний фонд», - обурюється генерал-майор. Він не розуміє, для чого влада підтримує таку суспільну думку, адже в цьому питанні варто шукати вигідніші умови.

Атаманюк стверджує, що у цілому світі не лише МВФ може надати країні фінансування. Тим паче, що відносини України із США не можна назвати аж надто партнерськими. Натомість є інші партнери, з якими співпраця відбувається вже доволі давно. Так, МВФ має свій аналог у Пекіні, тобто це вигідна альтернатива фінансування для України. Саме з ним працює і Ізраїль, і Великобританія.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадуємо, Атаманюк розповів, що Україна може запропонувати країнам Перської затоки.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, чому Україна не може повернути борг МВФ.