За 10 років, якщо мати бажання, в Україні можна створити космодром, а олігархи можуть вкласти частину своїх грошей, щоб підняти українську космонавтику.

Про це сказав футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

"Ми не переставали бути космічною державою. Ми запускали ракети-носії. Я не пам'ятаю точно рік, в середині двотисячних або під кінець двотисячних ми ділили третє місце з Китаєм за кількістю космічних запусків наших носіїв. У нас був порох в порохівницях. Зараз Ілон Маск дуже сильно наступив нам на хвіст, оскільки його багаторазові ракети значно дешевші, ніж наші одноразові", - сказав Олексій Толкачов.

За його словами, реалізувати будівництво космодрому - це перспектива 10 років, для цього необхідно мріяти, поставити мету, а потім мобілізувати ресурси для її досягнення.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Ось, якщо ми дамо старт приватній космонавтиці - вона може витягнути Україну... Божевільних з грошима, які будуть вкладати гроші не в новий маєток, або не в новий Mercedes, а в те, щоб дотягнутися до космосу - таких людей багато. Їм треба тільки не заважати", - додав футуролог.

Як повідомляв Знай.ua, міжпланетний корабель Ілона Маска Starship вперше вдало приземлився, але потім вибухнув.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на парашуті марсохода NASA виявили "пасхалку".