Політолог Руслан Бізяєв в своїй програмі «Історичні хроніки» розповів, чому поразка Німеччини була лише питанням часу, а також про захоплення Гітлером Франції, Бельгії та Голландії.

«10 травня 1940 року залпи тисячі німецьких знарядь сповістили світові – дивна війна на західному фронті завершилася. Німеччина перейшла в наступ. Відповідно до плану «Гельп», головне завдання німецьких 6-й і 18-ї армій була змусити Союзників повірити, що черговий удар буде завдано через Бельгію і Голландію. Повторюючи знаменитий план Шліффена 1914 року. І союзники купилися, посунувши свої основні сили назустріч німецьким арміям», - почав Бізяєв.

Експерт продовжив, що через 4 дні основне ударне угруповання Вермахту абсолютно несподівано для союзників пройшло через Арденни і, не зустрічаючи особливого опору, помчало до Ла-Маншу, оточуючи основні сили французької армії.

«21 травня Союзні війська в Бельгії і Південній Франції були повністю оточені. Результат поразки був приголомшуючий – Франція, Бельгія і Голландія перестали існувати як самостійні держави. А британський експедиційний корпус, кинувши всю техніку, ледве забрав ноги на острови. Це був найбільший тріумф Гітлера», - розповів експерт.

Як зазначає політолог, незважаючи на неймовірний тріумф, поразка Гітлера була неминуча. Адже війна з бліцкригів перетікала в позиційну, яку Німеччина, з огляду на реальні можливості, сама б ні в якому разі не витягла.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Однак Гітлер стратегічне завдання вирішити не зміг. Британія фактично була захищена «протитанковим ровом» – Ла-Маншем. Подолати його не можна було ні при яких розкладах. Війна з маневреної стала знову позиційно-периферійної, а значить, поразка Німеччини була лише питанням часу», - підкреслив Бізяєв.

Нагадаємо, для Знай.ua Бізяєв розповів що влада планує зробити з Нафтогазом.

Раніше Знай.ua публікував розповідь Бізяева, як Німеччина замінила нафту на вугілля у Другій світовій війні.