Українцям потрібно розуміти, куди можна вкласти кошти під час пандемії, а держава повинна допомогти їм компенсувати відсоткові ставки за кредитами.

Про це сказав юрист Євгеній Лосовський в ефірі програми “Хід Королеви” з Мирославою Бобровською.

"Можна до всього підготуватися. Буває погано. Але жорстока правда говорить про те, що ми сьогодні повинні починати готуватися. І якби два роки і рік тому ми чітко знали з вами правду... Багато б свої останні кошти не вклали б і не втратили б", - сказав Євген Лосовський.

За його словами, рік тому багато хто не припускав, що через пандемію все буде так, як зараз. При цьому, сьогодні важливо розуміти, що буде наступного року.

"Сьогодні ті, у кого останні кошти, повинні розуміти, куди вони їх можуть вкласти, а де вони не зможуть оплатити відсотки за банківським кредитом... Мені все ж дивно, що за останній час, в таких важких два локдауни, при такому важкому фінансовому положенні - Кабінет міністрів і Національний банк України як такий, не вийшов з пропозицією, як свого часу по аграріям, компенсувати відсоткові ставки за кредитами", - додав Лосовський.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Він зазначив, що люди, які взяли кредити на побутову техніку або меблі, а зараз втратили роботу - повинні отримати меншу відсоткову ставку за рахунок держави.

"Це і є державний підхід. На сьогоднішній момент цього просто немає", - підкреслив юрист.

Як повідомляв Знай.ua, нова допомога бізнесу і українцям: Разумков повідомив про терміни розгляду цих питань.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що українці отримають компенсацію 8 тисяч за карантин, але пощастить не всім: Кабмін озвучив список щасливчиків.