Україна витратила на імпорт електроенергії 1 млрд грн через бажання олігарха Віктора Пінчука отримувати електроенергію з Росії та Білорусі.

Про це заявив політолог Кирило Сазонов на своїй сторінці в Facebook.

"Україна витратила на імпорт електроенергії з Росії та Білорусі 1 млрд грн. Тобто 1 млрд грн вже пішов з енергосистеми України до бюджетів Білорусі та Росії. Проспонсорували» дружні " режими, ага. Основним імпортером з Білорусі виступає компанія "Дніпросталь-Енерго " олігарха Віктора Пінчука", - заявив Сазонов.

Він підкреслив, що імпорт в тому числі призвів до виникнення мільярдного боргу по заробітній платі перед шахтарями держшахт.

Нагадаємо, Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі в січні-лютому 2021 року. За перших два місяці, витрати на імпорт перевищили 900 млн грн.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

18 березня про необхідність обмеження імпорту заявив президент Володимир Зеленський, а наступного дня припинити імпорт пообіцяв в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

Основним імпортером з Білорусі виступає компанія "Дніпросталь-Енерго" олігарха Віктора Пінчука.