Президент АППУ Грігол Катамадзе та Заступник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко підписали Меморандум про співпрацю між Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація платників податків України» та Міністерством внутрішніх справ України

15 квітня 2021 року Президент АППУ, Надзвичайний і Повноважний Посол, Віце-президент ЄАПП, Член Колегії ДПС України Грігол Катамадзе та Заступник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко під час робочої зустрічі підписали Меморандум про співпрацю між Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація платників податків України» та Міністерством внутрішніх справ України.

Грігол Катамадзе та Антон Геращенко
Грігол Катамадзе та Антон Геращенко

Участь у робочій зустрічі також прийняли Генеральний директор ВГО АППУ Людмила Герасименко та Віце-президент ВГО АППУ з питань правоохоронної діяльності Андрій Антонищак.

На початку свого виступу Заступник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко привітав усіх присутніх на робочій зустрічі, а також розповів про реформи, які зараз впливають на роботу МВС України.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також, зупинився на основних напрямках співпраці між АППУ і МВС України та зауважив, що така співпраця буде дієвим інструментом ефективної реалізації відносин між державою і платниками податків, шляхом проведення спільної роботи щодо удосконалення законодавства та організації масово-роз'яснювальної, навчальної та консультативної роботи.

Антон Геращенко наголосив, що в рамках Меморандуму, МВС України та він особисто буде докладати максимальних зусиль для розвитку партнерських відносин між владою і бізнесом, сприяння створенню в Україні умов для пріоритетного розвитку національного підприємництва, державності, культури та міжнародних зв’язків.

Президент АППУ Грігол Катамадзе подякував Антону Геращенку за надання згоди підписання Меморандуму про співпрацю, метою якого є втілення ефективних форм співпраці МВС та Асоціації щодо посилення ролі громадського суспільства у реалізації державної політики у сфері проведення економічних реформ та запобігання правопорушенням.

Коротко розказав про Асоціацію платників податків України, яка понад 20 років представляє і захищає інтереси малого, середнього та великого бізнесу всіх ключових секторів економіки по всій Україні, та яка представлена в областях України та у м. Києві: відкрито 25 Територіальних Відділень та створено 105 Місцевих осередків. Сьогодні Асоціація об’єднує 3254 платники податків - членів Асоціації, на яких працює біля 2 млн. громадян України.

Грігол Катамадзе та Антон Геращенко
Грігол Катамадзе та Антон Геращенко

Грігол Катамадзе зазначив, що вже в травні цього року буде 6 років, як Асоціація платників податків України, займаючись питаннями реформування податкової системи в цілому, і податкового законодавства, зокрема, акцентує увагу на двох ключових позиціях: це прийняття нового Податкового Кодексу Розвитку, складовою частиною якого є такі фундаментальні зміни, як заміна податку на прибуток податком на виведений капітал, скорочення кількості та ставок податків, зниження навантаження на фонд оплати праці, особливе податкове регулювання вільних індустріальних зон, одноразове нульове декларування доходів громадян і докорінні зміни в системі боротьби з економічними злочинами.

Звертаючись до Заступника Міністра внутрішніх справ України Антона Геращенко, як до людини, яка робить багато кроків для розвитку нашої країни, Президент АППУ Грігол Катамадзе вручив йому книги видатних людей: Лі Куан Ю «Із третього світу в перший», Франклін Делано, Роберт Даллек «Рузвельт», Мартін Ґілберт «Черчилль», при цьому, зазначивши, що праці видатних реформаторів різних країн були видані українською мовою за сприяння Асоціації платників податків України.

У свою чергу, Антон Геращенко також подарував Гріголу Катамадзе книги: Владимир Горбулин «Как победить Россию в войне будущего» та Volodymyr Horbulin «My Journey Through the Looking-Glass. Travel Sketches and More».

Далі, Президент АППУ Грігол Катамадзе та Заступник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко підписали Меморандум про співпрацю між Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація платників податків України» та Міністерством внутрішніх справ України.

Наприкінці робочої зустрічі, Грігол Катамадзе подякував Антону Геращенку за проведення зустрічі в конструктивному діалозі та висловив надію на подальшу плідну співпрацю в рамках підписаного Меморандуму, адже це сприятиме покращенню партнерських відносин в цілому.