Експерт зі Smart City технологій ГО «Смарт Сіті Хаб» Юрій Назаров у програмі «Субъективно с Яникой Мерило» пояснив, чому петиції не стали дієвим механізмом.

«Якщо є проблема або ідея у якогось мешканця і його підтримують 10 тисяч киян, то міська влада повинна реалізувати цю петицію. Ось зараз вже понад 4 тисяч петицій зареєстровано, набрало 10 тисяч голосів вже близько 20 петицій, а реалізовано в даний момент 4. Я вважаю, що це дуже хороший проект, це дуже дієвий інструмент впливу на владу, але, на жаль, він не має такої популярності і не став дієвим механізмом», - говорить експерт.

За його словами, петиції іноді використовують для недобросовісних ігор або ж просто заради гумору.

«Коли ми починали впроваджувати тільки петиції, ще не було суворої авторизації. Тобто можна було просто ввести логін і пароль. На жаль, були такі випадки, коли просто накручували голоси за петиції. Була петиція, припустимо, зняти керівника такого-то комунального підприємства. Була петиція заборонити будівництво там-то. Тобто електронні петиції стали інструментом якихось недобросовісних ігор, і, на жаль, це дискредитувало. Але тим не менш дуже важливо освідчувати мешканців і пояснювати їм, що це може дати, як це може дати», - підкреслив Назаров.

Ще однією причиною провалу петицій він називає відсутність контролю за їх реалізацією.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

«Нема контролю, як реалізується та чи інша петиція. Тобто, момент подачі петиції, голосування петиції – так, він прозорий, він зрозумілий, а далі... Ось петиція потрапила в міськадміністрацію або міську раду. Що з нею далі відбувається, на жаль, мешканець не може проконтролювати. Я думаю, через це почала буксувати сама ідея петицій», - підсумував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що українцям показали реальні ціни долара на 2021 рік.

Також Знай.uа повідомляв, що «ПриватБанк» взявся за валюту українців, замість зелених віддають папірці.

https://www.youtube.com/watch?v=f9LCYaI6Xk8&feature=youtu.be