На чому в Україні могли б заробляти стартапи?

Свою думку про це в програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» висловлює експерт по Smart City технологіям ГО «Смарт Сіті Хаб» і колишній співкоординатор ініціативи Kyiv Smart City Юрій Назаров.

«На мій погляд, відкривати дані заради самого відкриття - це не зовсім правильно. Треба давати доступ до даних. У цьому випадку ти даєш певний стимул і поштовх інноваційному ком'юніті - впроваджувати стартапи на основі тих даних, якими оперує місто. Наприклад, система диспетчеризації всього транспорту, в яку прийшов сервіс EasyWay. Це був стартап, який отримав доступ до даних в Києві та ще в багатьох містах. Тепер городяни можуть визначати, як проїхати з точки А в точку Б», - розповідає він.

На думку Назарова, місто має бути платформою для стартаперів. Потрібно дати їм доступ до даних, дати можливість використовувати нове обладнання і підключатися до міських систем.

«Це дасть можливість стимулювати активність інноваційного ком'юніті стартаперів, і при цьому збільшувати кількість самих стартапів», - вважає Юрій Назаров.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, розповідалося про перспективи мобільної програми «Дія».

Також йшлося про ризик того, що диджиталізація України призведе до торгівлі даними.

https://www.youtube.com/watch?v=f9LCYaI6Xk8&feature=youtu.be