Російський військовий контингент розташований на території Білорусі вже протягом шести років. Про це у програмі Дмитра Снегирьова «Політика навиворіт» заявив військовий експерт Олег Жданов.

«У Білорусі сьогодні, за різними оцінками, може бути зосереджено 12 – 14 тисяч російських військовослужбовців. Мається на увазі одна мотострілкова дивізія, яка зосереджена по території всіх семи полігонів території Білорусі. Також є авіаційно-ударна група, аналогічна тій, що дислокується сьогодні в Сирії на російській авіабазі. Вона розташована на кордоні з Чернігівською областю», - пояснює експерт.

До речі, ця авіаційно-ударна група присутня на території Білорусі з 2015 року і засвітилася у двох неприємних історіях.

«Ми дізналися про цю групу через скандал стосовно земельної ділянки – тоді Володимир Путін наполягав, щоб йому виділили її під військово-авіаційну базу. Лукашенко відмовив, і вони дислокуються на білоруському аеродромі, здається, під Вітебськом. Потім там була аварія, коли російський літак загорівся на зльоті, виїхав за полосу і потім підірвався. Льотчик здійснив катапультування. Завдяки цим двом інцидентам російська група засвітилася», - розповідає Жданов.

Він пояснив, що уздовж самого кордону зосередження військ немає.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Там дуже погана місцевість: болота, білоруське Полісся, ліси. Там якщо і можуть просуватися війська, то тільки в колонах. Це нагадує ситуацію з Фінляндією у 1939 році. Лісиста місцевість, просування можливе тільки по об’їзним дорогам, праворуч і ліворуч – непрохідні болота», - аналізує військовий експерт.

Тому там військ і немає. Вони, в основному, розкидані по полігонах північної та центральної частини Білорусі.

Нагадаємо, воїни ЗСУ потрапили під град вогню окупантів на Донбасі: ворог не боїться нічого.

Як повідомляв Знай.ua, Володимир Зеленський зізнався, навіщо прилетів до Франції: "Щоб гармати мовчали".

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський зізнався у наближенні вступу до ЄС: "Крим - це Україна".

https://www.youtube.com/watch?v=Hz5GF_maXNo&feature=youtu.be