До 2040 року в Україні скасують двигуни внутрішнього згоряння, і населенню доведеться перейти на електромобілі.

Про це сказав активіст “Автомайдану” Олексій Гриценко в ефірі програми “Хід Королеви” з Мирославою Бобровською.

"Ми беремо на себе, як країна, зобов'язання, які до 2038-2040 року в принципі скасують двигуни внутрішнього згоряння в країні, як такі. Це зараз йде на рівні країни. Ми підписуємося під цим, і так далі. Відповідно, скільки у нас тут часу - це здається багато, а насправді - 18-19 років для того, щоб повністю від автомобілів відмовитися і перейти на електромобілі", - сказав Олексій Гриценко.

Він зазначив, що потрібно дуже багато зробити для цього переходу, зокрема, створити інфраструктуру для зарядки електромобілів в містах.

За його словами, в подальшому люди будуть міняти свої автомобілі на електро, якщо будуть точки для заряду, або ж гібридні, які б дозволили економити на паливі.

Популярні новини зараз
У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Все одно народ дивиться потроху в бік і економії, і екології. Всі про це замислюються, тому що показники AQI (забруднення повітря, - ред.) Києва в топ-10 світових. Він б'є по голові кожного, хто б що не говорив", - додав Гриценко.

Він зазначив, що в 2028 році в Україні можуть заборонити продаж дизельних автомобілів, а в 2033 році - їх використання. В Європі від них уже відмовляються і продають їх Україні.

Як повідомляв Знай.ua, українці створили електровантажівку на заздрість Маску: 200 кілометрів на одному заряді.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що стали відомі подробиці нових законів про евробляхи.

https://www.youtube.com/watch?v=LIqgCd19ok4&feature=youtu.be