Для багатьох європейських і світових держав введення російських миротворчих військ на територію України було б довгоочікуваним полегшенням. Про це в своєму блозі «Тарас Загородній говорить» повідомив його автор, політолог Тарас Загородній.

«Росія може придумати, наприклад, Мінськ-3 з більш принизливими умовами. Можливо, з тим, щоб потім офіційно попросити Росію ввести своїх миротворців. Для цього вони можуть влаштувати якусь «воздушку» на Донбасі з жертвами, щоб потім через ООН провести це рішення», - міркує він.

Експерт каже: для багатьох держав, які втомилися від нестабільності в безпосередній близькості від своїх кордонів, це було б зручним рішенням.

«Не всі хочуть нам добра. Європа давно хоче зняти санкції з Російської Федерації. Це заважає їм отримувати і корупційні гроші, і корупційну ренту, і експортувати свої товари в Росію, тому що це величезний ринок збуту. Багатьох це влаштувало б, у тому числі, за наш з вами рахунок», - каже Загородній.

Що зупиняє Російську Федерацію, так це наша армія, яка на порядок вище за боєздатністю, яка спроможна відбивати атаки Російської Федерації. «Та й Російська Федерація розуміє, що будь-яке пряме зіткнення – це труни вервечкою в Росію», - стверджує він.

Популярні новини зараз
Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Росія адекватно розцінює ризики, і це зупиняє її керівництво від військового вторгнення.

«Якщо вони (росіяни - Ред.) в чотирнадцятому році не готові були масово застосовувати армію, то це означає, що і зараз вони не сильно до цього готові. Одна справа, коли гинуть, як вони кажуть, найманці, якийсь маргінес, який вони наймають на Донбасі, щоб воювати проти України. Інша справа – коли вже приходять похоронки безпосередньо в Російську Федерацію», - робить висновок Загородній.

Нагадаємо, український захисник загинув на Донбасі, ще один - важкопоранений: окупанти жорстоко обстріляли ЗСУ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський два дні підтримував воїнів на Донбасі: "Нас ніхто не переможе".

Також "Знай.ua" писав, на Донбасі окупанти вдарили по мирних жителях, тисячі людей залишилися без води.

https://www.youtube.com/watch?v=Zn-ualcsvY0&feature=youtu.be