Фінансування медицини недостатнє, однак Національна служба здоров’я має лобіювати, щоб в наступний період воно було більше.

Про це сказав інфекціоніст Вадим Арістов в ефірі програми “Конституційна кухня” з Геннадієм Друзенко.

За словами Вадима Арістова, ті кошти, які зараз виділяються на лікування людей на рівні сімейної медицини - не є достатніми і не надаються у нормальному об’ємі.

“Я просто виходжу з того, що уряд зараз не готовий дати більше… Зараз зафіксована програма медичних гарантій і задача Національної служби здоров’я - лобіювати, щоб в наступний період було більше”, - сказав Арістов.

Він зазначив, що важливо показати, що буде, якщо вкласти певний ресурс.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

“Система охорони здоров’я - це місце, де гроші дуже економляться. Простий приклад: сидять лікарі не дуже молоді. Чи виконують, чи не виконують вони правила інфекційного контролю? Тобто, одягнути правильно респіратор - це коштує нуль. Відкрити правильно хвіртку, побудувати потоки пацієнтів - це коштує нуль. Певний управлінець повинен прочитати методичку і це проконтролювати. Однак, в принципі - це не вимагає прямо якихось мільйонних витрат”, - додав інфекціоніст.

Арістов зазначив, що при цьому в місці, де це не виконується - кожен інфікований завдає збитків державі в 45 тис. грн.

Як повідомляв Знай.ua, українці з 1 квітня можуть піти до лікарів без направлення: до кого вдасться потрапити в "обхід" сімейного.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що українці вимагають терміново відновити безкоштовну медицину: перші місця за рівнем смертності і серцевих захворювань.

https://www.youtube.com/watch?v=6kjV337BLGk&feature=youtu.be