Заведено вважати: усіма значущими процесами в Україні управляють олігархи, і в усьому потрібно шукати їх інтереси. Але чи так це насправді?

Ситуацію в програмі «БДСМ» коментує правозахисник, громадський діяч, виконавчий директор Антирейдерського союзу підприємців України, засновник громадянської мережі «СВОЇ» Андрій Семидідько.

«Олігархи - пусте, вони не несуть духу часу. Так що ховрах начебто є, а його вже немає. Олігархи можуть ще самі цього не помічати, але їх вже перемелюють. Хтось уже продав весь бізнес і йде з цієї території. Говорити треба не про олігархів, а про те, що буде після них», - вважає гість програми.

Що ж стосується безумовного базового доходу, то це, за словами Семидідька, розв'язання проблеми «зайвих» людей. Вбивати їх було б негуманно, але давати їм заводи-газети-пароплави теж ніхто не збирається. Для роботи вони не потрібні - вже є роботи. Залишається самозайнятість. А базовий дохід, на думку правозахисника, потрібен для того, щоб за кілька поколінь скоротити число людей, які в цій економічній системі не потрібні.

«Але ми як власники цієї країни повинні мати частку від вироблених багатств. Тоді безумовний базовий дохід буде не базовим доходом, а дивідендами. Його розмір буде показником ефективності дій влади, якій ми делегуємо повноваження з управління спільним господарством», - каже Андрій Семидідько.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Андрій Семидідько опублікував невтішну статистику по рейдерству в Україні.

Також він розповідав про обшук в київському дельфінарії.

https://www.youtube.com/watch?v=4aPRfMLVws0&feature=youtu.be