Не можна ні в якому разі ставити знак рівності між депресією і одержимістю.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на сайт «ФОМА в Україні», про це сказав протоієрей Ігор Рябко.

«Депресія - це хвороба, яка має свою фізичну етіологію і є наслідком порушення хімічного складу мозку. Її можна і потрібно лікувати медикаментозно, і ні в якому разі не можна ігнорувати рекомендації лікарів», - нагадав священник.

Він пояснив, що депресія може бути формою одержимості, але ймовірність цього «значно менше, ніж хворобливого прояву психіки людини».

«На жаль, депресія зараз дуже поширена хвороба. Це пов'язано з особливостями сучасної цивілізації, яка примушує людей вести неприродний для них спосіб життя. Психіка людини не розрахована на ті емоційні та інтелектуальні навантаження, у які залучена людина у нинішньому ритмі життя», - зазначив протоієрей Ігор.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Священник підкреслив, що відрізнити одержимість від психічного захворювання можливо тільки святій людині.

«Відомий сучасний богослов і письменник Жан-Клод Ларше у своїх дослідженнях на основі святоотецького досвіду прийшов до висновку, що психічні хвороби і одержимість можуть мати абсолютно однакові форми прояву. Відрізнити одне від іншого може тільки людина, що володіє духовною інтуїцією, яка є даром Духа Святого. Біси діють на органи людського тіла, змінюючи у тому числі і фізико-хімічний склад нашого організму. Тому відповідь на питання, потрібно чи ні йти на вичитку, коли поставили діагноз «депресія», вам може дати тільки свята людина», - підсумував отець Ігор.