Після телефонної розмови між Байденом і Путіним пішли нові санкції в сторону Росії. Це говорить про те, що глави держав не змогли домовитися.

Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про нові санкції проти Росії.

«Ці санкції, звичайно, не приведуть до якогось корінного перелому або збитку для Росії, але вони досить чутливі. Перш за все, ці санкції стосуються можливості американських компаній працювати з рублевим російським боргом, тобто купувати російські борги. Це відразу позначилося на курсі рубля», - зазначив Бортник.

За словами політолога, ще ці санкції стосувалися цілого спектра осіб і компаній, які працюють на Росію. Перш за все, це компанії російського військово-промислового комплексу і кілька фігур, які пов'язані з російськими спецслужбами і займаються інформаційною діяльністю.

«Найцікавіше це санкції відносно цілої групи пакистанських компаній і осіб. Це пов'язано із загостренням протистояння між США і Росією за індо-пакистанський регіон. Нагадаю, що останнім часом традиційний російський партнер Індія демонструє готовність працювати з США, а Росія демонструє готовність посилювати Пакистан. Тому не дивно, що тут з'явилися імена пакистанських фігур», - сказав ведучий.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як зазначає Бортник, очевидно, що ці санкції готувалися паралельно з підготовкою до дзвінка Байдена Путіну. Але те, що вони були запущені після цього дзвінка, свідчить про те, що Байден і Путін один одного не зрозуміли.

Нагадаємо, Знай.ua публікував розповідь Бортника про позицію Росії в питанні загострення конфлікту на Донбасі.

Раніше для Знай.ua Бортник розповів про актуальний стан Донбасу в соціальному сенсі.

https://www.youtube.com/watch?v=aeZs_lEMZjY&feature=youtu.be