За наявності політичної волі тимчасова слідча комісія та Державна податкова служба з легкістю притягнуть до відповідальності групу компаній ОККО (належить концерну "Галнафтогаз») за "скручування" ПДВ. Про це в ефір ток-шоу "Політика без правил" на каналі «ПравдаТут» сказав антикорупціонер Роман Лаврів.

Як повідомлялося на засіданні ТСК, компанія «ОККО-Рітейл» з групи компаній ОККО увійшла в топ-3 вигодоодержувачів від «скруток» ПДВ за підсумками 2020 року. В "ОККО-Рітейл" виявили податкових накладних від сумнівних контрагентів на суму ПДВ 301 млн грн. В результаті махінацій з накладними продукти харчування, одяг, алкогольні напої та госптовари «перетворилися» на кукурудзу і пшеницю.

"Подивимося, чи доведе Крулько (Іван Крулько, нардеп, голова ТСК-ред.) це до логічного завершення або просто «обілетить» той «ОККО-Рітейл», і 300 млн вкрали автоматично. У нас є багато таких операторів АЗС, є ОККО, "Фоззі-Груп", які спеціально створюють експортні операції зерна. Для чого? Щоб відмити той самий ПДВ, потім собі ще й відшкодувати і заробити на тому мільярди", - сказав Роман Лаврів.

На його думку, у справи ОККО великі процесуальні перспективи. "Це не контрабанда, де треба десятки тисяч декларацій піднімати. Якщо ТСК і податкова візьмуться, тут все простіше, видно весь шлях«, - сказав активіст, додавши, що»історія буде мати продовження і зло буде покарано".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На своїй фейсбук-сторінці Роман Лаврів зазначив, що недобросовісні платники податків використовують «скрутки» для грабежу держбюджету на мільярди гривень. При цьому технічно держава може усунути це явище і високоефективно адмініструвати ПДВ. «Обійти обмеження системи і допомогти працювати конвертцентру можна тільки за допомогою на рівні регіональних ДПС. Сподіваюся, безпосередньо керівник ДПСУ побачить, як йдуть «справи» в регіонах і перевірить цю інформацію», — написав Роман Лаврів.