В ході обстеження територій басейну прикордонних річок Тиса, Уж, Латориця та їх приток Держекоінспекцією було виявлено 42 несанкціоновані сміттєзвалища. Наразі 31 з них вже ліквідовано органами місцевого самоврядування.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований - йдеться на офіційному сайті відомства.

«Держекоінспекція також провела 11 позапланових перевірок виконання приписів, виданих за фактами виявлених порушень. За несвоєчасне їх виконання на відповідальних осіб були накладені штрафні санкції», - розповів Андрій Мальований.

Крім того, за дорученням голови ДЕІ тероргани інспекції здійснюють контроль за наявністю схем санітарного очищення населених пунктів Закарпатської, Львівської, Чернівецької та Івано-Франківської областей. Такі схеми передбачають порядок збору, вивезення, утилізації, захоронення тощо різних видів відходів.

«Зокрема, торік було встановлено, що схеми санітарного очищення населених пунктів відсутні на Львівщині та у місті Львів. Результатом цього є значне засмічення відходами природного середовища, зокрема річок. Тож Держекоінспекція звернулась до суду з позовом до Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації з вимогою усунути виявлені порушення», - зазначив Андрій Мальований.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Загалом проведення моніторингових заходів щодо дотримання законодавства в частині поводження з відходами здійснюються Держекоінспекцією для того, аби протидіяти засміченню водних об'єктів, які відіграють важливе міжнародне значення.

«Так, річка Тиса протікає через 5 країн, а її води використовуються для потреб мільйонів людей. Забезпечення гарного екологічного стану водойми - це запорука добробуту українців та жителів сусідніх держав», - підкреслив Андрій Мальований.