Кирило Хом’яков, голова Державного агентства інфраструктурних проєктів України у програмі Яніки Мерило «Суб'єктивно з Янікою Мерило» розповів про успішні інфраструктурні проєкти та наслідки від їх реалізації.

Розмова розпочалася з запитання: чи буде у Дніпрі, нарешті, аеропорт? Чи не станеться знову «зрада», яка завадить будівництву?

«Аеропорт у Дніпрі буде обов’язково! Але будемо чути «зраду» постійно, з місяця в місяць будемо чути про якусь «зраду». У минулому році казали, що проєкт не зробили, потім що експертизу не пройшли, потім – що підрядника не обрали. Потім – що обрали не того, що дуже дешево. Якби було дуже дорого – теж би казали «зрада». То роботи не розпочали. Що аеропорт буде імені пана Коломойського і таке інше», - каже Хом’яков.

Чиновник зауважив, що труднощі загартували команду, яка усвідомлює важливість своєї місії.

«Ми вже звикаємо нарощувати товсту шкіру, тому що проект, дійсно, дуже важливий. Він знаходиться на поверхні й кожного разу у нас буде «зрада». Що б ми не зробили – хтось буде казати, що погано, але в цілому все рухається за графіком», - зазначає чиновник.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Він повідомив, що за планом цього року завершуються підготовчі роботи й розпочинається безпосередньо етап будівництва.

«До кінця квітня починаємо ґрунтові роботи. Знімаємо два шари ґрунту, щоб вирівняти майданчик. І вже до кінця травня починаємо бетонні роботи. Все йде повністю за графіком. Паралельно отримується дозвіл на будівництво, визначається інженер-консультант, сформована місцева філія і так далі», - інформує гість програми.

До проєкту долучилися й приватні інвестори.

«Паралельно повним ходом наш партнер, приватний інвестор, будує термінал. Закінчив забиття всіх паль і переходить до фундаментних робіт. Все іде по плану і в нас, і в них», - підсумовує Хом’яков.

Нагадаємо, на Закарпатті побудують аеропорт, грандіозний проєкт вже на старті

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що транш МВФ відсуває всі потенційні реформи на післязавтра.

https://www.youtube.com/watch?v=fDZ-uaKp6bQ&feature=youtu.be