Національна тарифна комісія НКРЕКП планує збільшити собі фінансування зі спецфонду державного бюджету на 12,5%.

Про це повідомив народний депутат, перший заступник голови комітету з питань енергетики Олексій Кучеренко з посиланням на порядок денний засідання комісії 28 квітня.

«Післязавтра нелегітимний склад НКРЕКП планує збільшити собі фінансування ще на 12,5%. Платимо за цю комісію ми з вами - кожен без винятку споживач комунальних послуг в цій країні. Якщо цього року НКРЕКП бере 0,088% з кожного, то на 2022 рік хоче 0,099%. В абсолютних цифрах бюджет абсолютно бездарної і до того ж нелегітимної НКРЕКП перевалить за 1 млрд гривень», - повідомив нардеп на свої сторінці в Facebook.

Рішення про збільшення витрат прийнято відразу після нарахування 6 членам НКРЕКП премій по 200-250 тис. грн за результатами I кварталу.

«У членів і членкинь комісії логіка проста – раз тарифи ростуть, раз «Нафтогаз» може таку річну ціну поставити, що з доставкою кожен буде платити більше 10 грн за куб. м,— то чому це їм не можна підняти собі премії. У нас же в країні 6 членів НКРЕКП займаються «високоінтелектуальною працею» і без премій по 200-250 тисяч гривень кожні три місяці у них бачте падає стимул працювати», - додав Кучеренко.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За його словами, останньою виплатою членам НКРЕКП премій наразі займаються правоохоронні органи.

«Що «високоінтелектуального» в їх роботі ніхто зрозуміти не може. Сподіваюсь хоч НАБУ з ДБР пояснить суспільству, за що кожен з нас платить Тарасюку і решті самозванців поверх зарплати ще по мільйону гривень премій на рік», - підсумував Кучеренко.