Володимир Зеленський запропонував Володимиру Путіну провести переговори на Донбасі, на що отримав відмову і пропозицію поїхати в Москву. Незважаючи на відведення Росією військ від кордонів, загальна ситуація на Донбасі залишається напруженою.

Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про ситуацію навколо Донбасу і про переговори Зеленського з Путіним.

«Я на цьому тижні особисто побував на Донбасі. Весь регіон знаходиться у величезному напруженні. На дорогах величезна кількість військової техніки, причому, яка демонстративно пересувається, щоб всі могли побачити, що вона є. Люди перелякані і не впевнені в своєму майбутньому. Мені здається, головна задача політиків і держави – це дати цим людям майбутнє», - зазначив Бортник.

За словами експерта, ситуація навколо Донбасу впродовж тижня змінювалася. Відбувалося два ключових процеси: відведення російських військових сил і тема переговорів між Путіним та Зеленським.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

«На початку тижня український президент звернувся до президента Путіна з закликом провести переговори, причому ці переговори Зеленський пропонував провести на Донбасі. Російське керівництво відповіло йому, що якщо Зеленський хоче говорити про Донбас, то нехай він розмовляє з Пасічником та Пушиліним. А якщо хоче говорити про російсько-українські відносини – нехай приїжджає в Москву. Ситуація навколо переговорів сьогодні зайшла в глухий кут», - підкреслив політолог.

На думку Бортника, пропозиція Зеленського провести зустріч з Путіним на Донбасі зовсім не означала просто бажання провести переговори. Цим президент України хотів показати сміливість, патріотичність і те, що конфлікт на Донбасі – це не конфлікт всередині України, а повноцінна війна з Росією.

Нагадаємо, Знай.ua публікував розповідь Бортника про позицію Росії в питанні загострення конфлікту на Донбасі.

Раніше для Знай.ua Бортник розповів про актуальний стан Донбасу в соціальному сенсі.