Яка політична система потрібна Україні? І що дотепер заважало побудувати її та заважає зараз?

Свою думку з цього приводу у програмі «Романенко. Бесіди» висловлює політтехнолог Олександр Кочетков.

«Україна тому і живе так погано, що тут є загальне виборче право. Так, кухарка може управляти державою, але її спершу потрібно цьому навчити. Я і пропоную цим зайнятися, хоча б на рівні міністерства цифрової трансформації. Зокрема, скласти спеціальний запитальник», - говорить Кочетков.

На його думку, ніхто з українських керівників не цікавився правильною, ефективною системою влади, яка самовідтворюється на поліпшення. Зараз в Україні влада самовідтворюється на погіршення: кожен новий керівник перетворюється у свого попередника, тільки дрібніше масштабом. Та й того, що можна було б вкрасти, залишається все менше, тому влада стає все більш цинічною і беззаконною.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Потрібно побудувати таку систему влади, в якій кожен новий керівник буде кращим за попереднього. Але про це ніхто не думає - це невигідно. Це те саме «перетворення в царя», адже цар не цікавиться життям своїх підданих», - вважає гість програми.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Олександр Кочетков відзначав, що головне завдання Зеленського як президента становить руйнування олігархічного ладу.

Також він вважає за необхідне створення системи, яка дозволить суспільству впливати на владу не тільки під час виборів.