Росія відвела війська від українського кордону, але це не означає, що проблема вирішена. Путіну як і раніше потрібно, щоб наша країна виконала політичну частину Мінських угод - але як він може цього домогтися?

Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує політолог-міжнародник Максим Ялі.

«Головна мета путінської агресії на Донбасі - прорубати коридор до Криму. Це питання з порядку денного ніхто не знімав і не зніме, принаймні, до тих пір, поки українське керівництво не дає дозволу пустити воду в Крим. Тому зараз теж потрібно, як то кажуть, стежити за руками. Була розмова Путіна з Макрона і Меркель по відеозв'язку, потім Зеленський літав до Макрона. Можливо, Путін неофіційно передав Зеленському якісь умови», - вважає політолог.

На його думку, зараз Путін вимагає від Зеленського виконання обіцянок, які були дані на Паризькому саміті. Зокрема, мова йде про створення консультаційної ради в рамках ТКГ і переговори з представниками «народних республік».

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

«Ходять непідтверджені чутки, що розмова була і про воду для Криму», - зауважує Максим Ялі.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, надійшли відомості про відведення російських військ від українського кордону.

Також Путін погодився зустрітися із Зеленським, але тільки в Москві.