Про це повідомив керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін в своєму Telegram-каналі.

За словами Жоріна, в Штабах будуть налагоджувати зв’язок між громадськими організаціями, ветеранськими спілками, цивільними власниками зброї, а також з силовими структурами, органами місцевого самоврядування, військовими частинами тощо. Крім цього, Штаби займатимуться підготовкою місцевого населення до оборони своїх регіонів: проводити вишколи, штабні навчання, тренування з мобілізації місцевого населення.

“Справа в тому, що кожна людина яка хоче і може захищати свою країну, має знати та розуміти як це робити. В нашому русі дуже багато ветеранів, у яких є реальний досвід бойових дій, тому нам є чим поділитись. Я абсолютно впевнений в тому, що Російська Федерація зайде рівно настільки, наскільки ми, українці, це дозволимо, а тому, ворога треба бити по зубах”, - заявив керівник штабу Національного Корпусу.

Така ініціатива з'явилась у відповідь на концентрацію військ РФ біля кордонів з Україною. “Загроза повномасштабного вторгнення залишається для нас надзвичайно високою. Враховуючи це, чекати якихось рішучих кроків від влади, ну об’єктивно, займе дуже багато часу. Часу який ми з вами просто втратимо”, - пояснив Жорін.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, що 10 квітня за ініціативи лідера Нацкорпусу Андрія Білецького в Київській області був проведений великий ветеранський вишкіл. Після цього ряд заходів провели і в інших регіонах України.