Компанія "Київтеплоенерго", керуюча столичними ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, подала до суду позов до державної НЕК "Укренерго" про стягнення 887,3 млн грн боргу за надання послуг балансування ринку, пише Главком.

Про це йдеться у визначенні Господарського суду Києва від 20 квітня, оприлюдненому в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Згідно з судовим документом, чистий борг НЕК "Укренерго" перед "Київтеплоенерго" за послуги балансування ринку становить 848 млн грн, решта 39 млн грн – штрафи і пеня.

Розгляд позову призначено на 20 травня.

Раніше, з аналогічним позовом до НЕК "Укренерго" звернулася Харківська ТЕЦ-5, зажадавши стягнути 184,7 млн грн.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, станом на 21 квітня 2021 борг «Укренерго» перед постачальниками послуг з балансування становив 13,197 млрд грн, за даними самої компанії.

У 2020 році НЕК «Укренерго» стала найбільш збитковим Державною компанією з чистим збитком 27,5 млрд грн грн.

Серед основних причин падіння доходів "Укренерго" експерти називають рішення НКРЕКП. Влітку 2020 року АМКУ офіційно звинуватив НКРЕКП у спотворенні конкуренції на ринку електроенергії, зобов'язавши відмовитися від практики необґрунтованих цінових обмежень і штучного втручання в роботу ринку.