Відомо, що за щепленням вакциною від коронавірусу в ряді випадків слідував тромбоз. Чи існує тут зв'язок?

Проблему у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає глава Національної медичної палати України та Інституту вакцинології та імунобіопрепаратів Сергій Кравченко.

«Патофізіологічний механізм ще не розкритий, не визначений зв'язок вакцинації з розвитком тромбозу. Вчені звернули увагу, що цей тромбоз формується при низькому рівні тромбоцитів. До того ж це збіглося за часом з вакцинацією. У медиків відразу виникла підозра, і регулятори низки держав призупинили використання тих чи інших вакцин», - розповідає Кравченко.

За його словами, в першу чергу потрібно порівняти фонові показники, щоб зрозуміти, чи існує тут зв'язок. Зараз вчені вивчають це питання.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Буквально найближчими днями ми отримаємо відповідь, чи пов'язана вакцинація з тромбозом. Але фонові показники говорять про те, що користь від вакцинації перевищує ризик», - вважає експерт.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Сергій Кравченко висловлював думку, що дії українського керівництва ведуть до зростання числа противників вакцинації.

Також він назвав число вакцин від коронавірусу, які зараз розробляються у світі.