Журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про нові прогнози, що стосуються стану економіки країни і рівня заробітної плати українців.

«У зв'язку з пандемією коронавірусу в Україні помітно підвищився рівень безробіття, однак Нацбанк прогнозує, що в цьому році даний показник знизитися і в середньому за рік складе 9,1%. Рівень безробіття продовжить поступово знижуватися, і очікується, що вже в 2022 році він досягне природного рівня - 8,5%», - розповіла Котенкова.

Вона зазначила, що, згідно з повідомленням регулятора, відновлення економічної активності буде сприяти нормалізації показника, з іншого боку, зниження буде гальмуватися значним зростанням витрат бізнесу на оплату праці.

«Також НБУ прогнозує подальше пожвавлення економіки країни, що позитивно позначиться на рівні заробітної плати українців. Прогнозується, що вже в цьому році номінальна зарплата підніметься на 17,8%, а реальна побільшає на 8,6%. Також зростання триватиме і в наступному році на 9,7% і 3,9% відповідно», - каже Котенкова.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

При цьому, журналістка висловила сумніви з приводу таких прогнозів. На її думку, зарплата може і підвищиться, тільки громадяни цього не відчують, тому що підвищується все навколо: тарифи, ціни, товари, послуги і набагато більше, ніж підвищується зарплата. Тому вона не вважає, що потрібно радіти таким оптимістичним прогнозам.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова заявила, що комуналка стала свого роду ще одним податком для людей.

Вона також повідомила, що населення України стрімко скорочується.