Для поповнення держбюджету владі слід позбутися тіньових схем на ринку палива, а не збільшувати податки для бізнесу і звичайних громадян. Про це заявив народний депутат України Олексій Гончаренко.

"Як збирати більше грошей до держбюджету? А давайте збільшимо податки. Якби так все було просто, Ну давайте збільшимо податки в 10 разів, в 10 разів стане більше грошей. Не працює така логіка взагалі", - сказав Гончаренко в ефірі телеканалу"Україна 24".

За його словами, підвищення податків негативно позначиться на економіці, роботі підприємців і добробуті звичайних громадян.

Всі держави шукають баланс між тим, щоб збирати гроші, необхідні для забезпечення бюджетних витрат, і при цьому не придавити підприємців, ініціативу і бізнес так, щоб вони просто зникли. Тоді просто зникнуть робочі місця і все обвалиться. В Україні, по-моєму, цей баланс вирішили не шукати. І зараз виходять з однією логікою: давайте просто збільшимо податки», - пояснив Гончаренко.

Він вважає, що владі слід шукати інше джерело для поповнення бюджету, зокрема, ліквідувати корупційні схеми на ринку палива.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Якщо влада хоче зібрати гроші в бюджет, то є маса місць, де можна знайти, по засіках пошкребти і нашкребти мільярди. Подивіться, що у нас діється в сфері палива. У нас на АЗС кожен десятий літр проданий якийсь розбодяжений, фальсифікат, за який не сплачено жодної копійки податків. З Білорусі привозять якусь бодягу, яку тут розхімічують, розбодяжують і продають нам.Ю. держбюджет не отримує, за найскромнішими оцінками, 20 мільярдів гривень", - сказав Гончаренко.

Раніше лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що ініціатива влади підвищити податки знищить вітчизняне підприємництво. І зазначила: неприпустимо підвищувати податки в кризу, а також підкреслила, що інші країни намагаються максимально підтримати бізнес.

У свою чергу інвестаналітик Ерік Найман підкреслив, що підвищення податків спровокує уповільнення економіки і призведе до зростання цін на товари і послуги.