Таку позицію він висловив в ефірі телеканалу "Україна 24"

"Що таке олігархи? Олігархи-це прямий наслідок корумпованої влади. Тому що без корумпованої влади олігархів не буде. Головні олігархи засідають у владі. Це люди, які прийшли у владу, умовно кажучи, бомжами в порівнянні з тим, ким вони стали у владі. Пішли мільйонерами і мільярдерами», - заявив Гордон.

Він навів приклади того, як доступ до необмеженої влади ставав способом збагачення вищих чиновників.

"Віктор Федорович Янукович. Він мільярдер, супермиллиардер. Звідки він взяв ці гроші? Чому він став олігархом? Корупція! Він що, прийшов багатою людиною у владу? Директорів автобази. Ще раніше беремо-Павло Іванович Лазаренко. Директор радгоспу, вибачте. А які мільйони у людини виявилися. І це те, що вдалося знайти», - підкреслив журналіст.

Дмитро Гордон різко розкритикував ініціативи деяких представників влади, спрямовані на посилення фіскального тиску на бізнес. На його думку, це дасть зворотний ефект.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Зрозуміло, чому зараз пропонується таке підвищення податків на бізнес. Тому що йдуть гроші. Попутно я хочу сказати, ось це збільшення податків, яке зараз пропонує Гетьманців, це злочин. Що вони творять взагалі? Звідки вони взялися на нашу голову? Ці соціалісти. Це не» слуга народу", це соціалісти. Відняти і поділити. Причому вони навіть це не вміють. Вони не вміють відняти і не вміють поділити. Вони напівграмотні соціалісти", - резюмував він.

15 квітня на засіданні РНБО президент Зеленський анонсував розробку «фундаментального законопроекту про статус олігарха в нашій країні». Він доручив зайнятися підготовкою документа РНБО, офісу президента і Антимонопольному комітету.