Тимчасова слідча комісія з розслідування критичної ситуації в Укрзалізниці в п'ятницю прийме рішення щодо необхідності звільнення Наглядової ради компанії у зв'язку з критичними фінансовими показниками.

Таку заяву зробила голова ТСК Юлія Гришина, коментуючи звільнення голови Нафтогазу Андрія Коболєва та Наглядової ради компанії.

«Збиток іншого стратегічного державного підприємства-Укрзалізниці - за 2020 рік не набагато менше-12 мільярдів! У п'ятницю на засіданні ТСК з питань УЗ обговоримо подачу обґрунтованих рекомендацій Кабміну звернути увагу і сюди " » - підкреслила вона.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України на засіданні акціонерів НАК "Нафтогаз України" припинив повноваження членів Наглядової ради НАК "Нафтогаз України" і голови правління Андрія Коболєва, йдеться в повідомленні на урядовому порталі.

У повідомленні Кабміну наголошується, що на звільнення вплинули незадовільні фінансові показники "Нафтогазу" за 2020 рік - 19 млрд грн чистого консолідованого збитку групи. При цьому запропонований в грудні минулого року керівництвом "Нафтогазу" проект фінплану передбачав отримання чистого прибутку в розмірі 11,5 млрд грн.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Укрзалізниця за підсумками 2020 року отримала чистий збиток в 11,9 мільярда гривень. Повноваження більшості членів Наглядової ради компанії закінчуються влітку 2021 року.

Як повідомляли ЗМІ, раніше голова ТСК по УЗ Юлія Гришина заявила, що члени наглядової ради УЗ відмовилися надавати народним депутатам інформацію про розмір винагород, які вони отримують, що викликало обурення в ТСК. На її думку, ефективність роботи Наглядової ради вкрай низька, а українці мають повне право знати, скільки державних грошей отримують її члени за таку роботу.

Раніше народний депутат, член Комітету ВР з питань транспорту та інфраструктури Костянтин Бондарєв заявив, що уряд повинен негайно провести засідання для обговорення проблем УЗ і звільнити наглядову раду, яка довела компанію до кризового стану.